Navrhovaný areál ZIDINY je umiestnený v prírodnom prostredí západného úpätia Karpát. Pozemok je svažitý, zvažuje sa smerom k juhozápadu, čo zabezpečí dostatok svetla a slnečného žiarenia. Konfigurácia terénu predurčuje na juhozápade panoramatické výhľady na masív Devínskej Kobyly a na severovýchode na Malé Karpaty. Z tohoto dôvodu sú objekty výhľadovo orientované prevažne na tieto strany.

Motto: zeleň – ochrana prírody – šetrenie energie tvorí hlavnú myšlienku urbanistického návrhu areálu ako aj jednotlivých bytových domov. V rámci urbanistického riešenia areálu samotný investor vylúčil možnosť zastavania pozemku komunikáciami a parkoviskami. Požiadavkou bolo zachovať maximum zelene pre budúcich obyvateľov, preto sú všetky parkovacie plochy umiestnené v podzemných garážach. Aj pohotovostné/dočasné parkovacie miesta pre návštevníkov areálu umiestnené pri hlavnej prístupovej ceste do podzemných garáží sú zapustené do terénu a čiastočne prekryté zeminou aby nerušili plynulý pohľadový prechod zo zelene areálu do zelene okolia. Umiestnením parkovania do podzemných priestorov umožnili zdvihnúť objekty nad terén, ktorý je akoby v kotline.

V rámci areálu dominuje pešia promenáda bez prístupu motorových vozidiel. Promenáda ( vnútroblok) je výškovo umiestnená o 1,5 podlažia vyššie ako prístupová komunikácia a vjazdy do podzemných garáží. Dosiahlo sa tými optické odčlenenie prostredia promenády od dopravných komunikácií a vjazdov do garáží. Pol podlažia tvorí navážka zeme, na ktorej bude realizované výsadba vzrastlej zelene. V prípade potreby je možné lokálne zvýšiť hrúbku zeminy terénnymi vlnami / kopcami až na cc. 3 m - možná výsadby aj vyšších stromov.

Násyp zeminy v hrúbke pol podlažia umožňuje rôzne výškové osadenie objektov vo vzťahu k terénu.

Parter obytných objektov umožňuje rôzne varianty funkčného využitia týchto priestorov v závislosti od umiestnenia v rámci areálu. V tichších, bočných častiach promenády a na druhej strane objektov, kde je možné v parteri umiestniť nerušené predzáhradky navrhujeme tieto priestory určiť na odkúpenie. Týmto sa vytvorí prirodzená pohľadová bariéra a prízemné byty získajú veľkú pridanú hodnotu. V rušnejších častiach promenády je vhodné umiestniť v parteri drobnú polyfunkciu /obchody, služby, relax, šport/, aby tieto priestory žili aj cez víkendy a počas dňa.

Zapustením parteru o pol podlažia do terénu sa vytvorí zvýšené obytné prízemie bez nutnosti zdvíhať objekt o celé podlažie. Zároveň to umožnilo pridať objektom jedno podlažie /plocha bytov zostáva, polyfunkcia je akoby v suteréne ale s možnosťou terasy v zeleni/.

Kopírovanie terénu podzemnými parkoviskami minimalizuje nutnosť výkopových prác, znižuje prácnosť a celkové realizačné náklady.  Umožňuje zároveň znižovať výšku jednotlivých objektov s klesajúcim terénom. Celkové pohľady, priehľady a veduta je výškovo členená tak, aby bola dosiahnutá predpísaná priemerná podlažnosť 5 nadzemných podlaží určená územným plánom. Výškový rozdielu medzi jednotlivými objektami zatraktívňuje priehľady z promenády aj z jednotlivých bytov. Objekty sú podľa umiestnenia na pozemku štvor, päť alebo šesť podlažné. Popri prístupovej ceste na severovýchode umiestňujeme vyššie bytové domy - majú lepší výhľad do doliny ponad nižšie objekty, ktoré sa nachádzajú na juhozápade. Takýmto spôsobom dosiahneme hmotovo - priestorovú rôznorodosť a pestré výškové členenie i napriek pomerne hustej zástavbe. Pri predaji bytov to zároveň umožňuje vyhovieť aj klientov s požiadavkou na menší počet bytov v objekte