Architektonické a urbanistické riešenie rešpektuje  tvarové a výškové pomery okolitých budov, existujúcu komunikačnú sieť a technickú sieť infraštruktúry. Stavba sa nachádzajza severnou hranicou mestskej pamiatkovej rezervácie mesta Bardejov a je umiestnená mimo chránené výhľadové kužele. Je hmotovo aj dispozične spojená s objektom Premostenie Kellerovej ulice a Centrum voľného času (CVC) (2. etapa). Navrhovaný objekt vhodne dopĺňa okolitú zástavbu a použitím kvalitnej fasády dotvára pohľad z Radničného námestia smerom na sever.

Polyfunkčné centrum je riešené ako 6 podlažná stavba s relatívnou výškou strechy na úrovni +21,974m. Navrhovaná stavba je výškovo začlenená do okolitej zástavby,kde sa relatívne výšky striech existujúcich budov pohybujú okolo +15,000m až +21,000m.

Navrhovaná stavba je bezbariérovo prístupná a zásobovaná z exteriérového parkoviska na východnej strane objektu. Navrhnutá vstupná hala sa nachádza na juhozápadnej strane objektu. Vstupná hala je riešená priestorovo veľkorysým spôsobom. Z južnej strani je po celej dĺžke a výške presklená a toto umožňuje nerušený výhľad na Evanjelický kostol, ktorý sa nachádza na náprotivnej strane Dlhého Radu. V úrovni parteru na ulici Dlhý rad sa nachádza vstup do prevádzky priamo z ulice. Na západnej strane sú z ulice Kellerova priamo prístupné kiosky. Na severnej strane sa nachádza vstup do pošty a vstup do schodiska pre diskotéku. Na 1NP sa nachádzajú obchodné prevádzky, prevádzky rýchleho občerstvenia spolu so zázemím a priestory technológie. Na 2NP sa nachádzajú obchodné prevádzky a priestory pošty. Na 3np sa nachádzajú obchodné prevádzky, vstupné podlažie do diskotéky spolu s kaviarňou. Na 4NP sa nachádza reštaurácia, priestory pošty, nástupné podlažie do administratívnych priestorov firmy Xawax a druhé podlažie diskotéky. Na 5.NP sa nachádza druhé podlažie reštaurácie, druhé podlažie administratívnych priestorov firmy Xawax a tretie podlažie diskotéky. Na 6NP sa nachádzajú administratívne priestory firmy Xawax. Na úrovni +9,050 ( 4NP ) je navrhnutá vyhliadková reštaurácia so zázemím a terasou.

Všetky budúce predajne a prenajímateľné priestory budú kolaudované ako holopriestor, dispozícia bude riešená podľa požiadaviek budúcich nájomcov. Bude spracovaný samostatný manuál pre nájomcov, ktorý bude nutné pri návrhu rešpektovať.  Kompletné projekty jednotlivých prenajímateľných jednotiek budú predložené na schválenie v samostatnom konaní .