Zámerom investora je prestavba jestvujúcej hospodárskej budovy na penzión, rekonštrukcie inžinierskych sietí na pozemku a vybudovanie novej plynovej prípojky.

V súčasnej dobe má hospodárska budova prízemie a neobytné podkrovie s pultovou strechou. Výška hrebeňa je jednotná +8,870 m nad súčasným vstupom do susedného RD. Hospodárska budova bola postavená začiatkom minulého storočia. Pôvodne slúžila ako stolárska dielňa. Dlhodobo je nevyužívaná, jej technický stav je nevyhovujúci - navlhnuté murivo, zatekajúca strecha v havarijnom stave, rozpadajúce sa komínové telesá, poškodené výplne otvorov, prehnité nosné drevené prvky - zrútená časť stropu, plesne, ..... Je nepodpivničená a má lichobežníkový tvar. Vedľa hospodárskej budovy sa nachádza RD, ktorý nebude rekonštrukciou dotknutý.  Výšková úroveň vnútorných podláh je rovnaká: +0,560 m nad vstupom do RD. Objekt má dve z vonku prístupné miestnosti – WC, sklad. Hlavný vstup je do chodby, z ktorej sú prístupné 4 miestnosti. V zadnej bol sklad materiálu a výlez do podkrovia. Podkrovie tvorí jeden veľký priestor. Tri steny objektu stoja na hranici pozemku, štvrtá je orientovaná do dvora.

Rekonštrukciou sa zmení pôdorysný tvar i výška objektu. Pôdorysne sa posunie 1,2 m do záhrady. Horná hrana strechy sa zvýši o 1,2 m. Podlaha 1.NP bude znížená o 190 mm. Miesto dvoch podlaží bude mať objekt tri. Po rekonštrukcii bude mať penzión len jeden vstup. Technické priestory budú prístupné zo zádveria. Z neho bude prístupný aj apartmán č. 1. Po schodoch sa zo zádveria  vyjde na podestu. Z nej sa vstupuje do dvoch mezonetových apartmánov.