Hlavný vstup na pozemok je z ulice Segnáre. V blízkosti vstupnej bránky a brány pre autá sa nachádza aj zázemie s odpadkovými košmi, poštovou schránkou a zvončekmi.

RD je nepodpivničený, dvojpodlažný (prízemie + obytné podkrovie) s parkovacím státím. Prízemie obytnej časti domu je vyvýšené nad terén z dôvodu zabránenia vniknutiu stekajúcej vody v prípade výdatnejších zrážok do objektu. Výšková úroveň je vo všetkých miestnostiach jednotlivých podlaží rovnaká. Do objektu sa vstupuje z verejnej komunikácie po chodníku zo zámkovej dlažby cez zádverie. Ďalší technicko-hospodársky vstup je z parkovacieho miesta cez kotolňu. Z obývačky je možný prístup na drevenú terasu a odtiaľ prechod do okrasnej záhrady.

Komunikačné jadro objektu tvorí atypické schodisko. Priestor schodiska je presvetlený neotváravými oknami s bezpečnostným sklom umiestnenými tesne nad medzipodestami.

Na prízemí je zo zádveria prístupné WC so sprchou, z chodby prístupná kotolňa, uzavretý pod schodiskový priestor a obývacia izba, z ktorej sa cez jedáleň prechádza do kuchyne.

Na poschodí sa v podkroví nachádzajú 3 obytné miestnosti, veľká kúpeľňa a WC. Z miestnosti chodby je cez prielez prístupný  podstrešný priestor, ktorý nie je určený na bežné užívanie. Slúži na kontrolu prípadne opravu strešnej konštrukcie. Podkrovné priestory sú presvetlené z boku oknami.